top of page

Zwart-wit of grijs

Bijgewerkt op: 16 aug. 2020

Hoe gaat het bij jou, is alles zwart-wit of kan het ook een grijs gebied zijn?

Ik heb het niet over interieur en styling. Nee, ik heb het over hoe je tegen bepaalde dingen aankijkt en wat je ervan vindt.

Mensen die zwart-wit denken, hebben een prachtige eigenschap, want ze zijn zelfverzekerd, durven vaak hun mening te verkondigen en zijn zeker van hun zaak. Maar het kan ook doorschieten naar het niet willen openstaan voor andere meningen of andere inzichten.

De doorschieters kunnen eigenwijs, extreem en minder flexibel zijn.

Mensen die met name in het grijze gebied zitten, wikken en wegen veel, overwegen vaak de voor- en nadelen van iets. Prachtig hoe deze hun onderzoek doen, voordat ze een keuze maken.

Maar het kan ook doorschieten naar zoveel twijfel waardoor je geen keuze durft te maken. Geen mening durft te zeggen en onzeker wordt. Geen stappen gaat maken en dat is zonde. Je laat je kans voorbijgaan.

Ik kan bijvoorbeeld behoorlijk wikken en wegen voor mijn ondernemerschap. Daar herken ik wel dat grijze gebied. Voor mij af en toe uit die comfortzone te gaan stappen, is spannend. Gelukkig ook erg leuk en vooral leerzaam. Maar onze kinderen die in de puberleeftijd zitten, vinden mij weleens “zwart-wit”, waardoor ik met de neus op de feiten wordt gedrukt.

Zo zijn er verschillende thema’s waar je dit in tegen komt, bijvoorbeeld bij: gezondheid opvoeding, kleding of het inrichten van je huis, voeding, werk, financiën, relatie/gezin, persoonlijke ontwikkeling en contacten met je familie, vrienden of kennissen.

Bij welke thema’s kun jij zwart-wit denken? of wanneer zit jij met name in het grijze gebied?

Wil je dit delen?


13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


Als je wilt reageren op mijn posts dien je lid te worden. Door lid te worden ga je automatisch akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens.

bottom of page