top of page
Image by Ian Keefe

Persoonlijke begeleiding 

Bij traumaverwerking

Wanneer praten niet lukt

Trauma gaat over het hier en nu

Traumaverwerking is alleen mogelijk wanneer we in het hier en nu kunnen blijven en de chronische verdediging stoppen. Dit is een proces waar voorzichtig en heel behoedzaam in een veilige omgeving wordt gewerkt. Ieder mens heeft contact met gezondheid nodig. Ook al kan je hier en daar een pijntje voelen, maar het is niet normaal wanneer ziekteverschijnselen het gevolg zijn van levenservaringen die wij psychisch niet hebben kunnen verwerken.

Ons lichaam geeft signalen af waar we op reageren. Sommige gevoelens verdwijnen weer, maar er zijn ook gevoelens die blijvend zijn. Voor een aantal lichamelijke klachten is er een directe verklaring maar voor enkele kunnen we de oorzaak maar niet begrijpen. Het is daarom belangrijk om niet onverschillig met ons lichaam om te gaan. In de reguliere gezondheidszorg wordt er met name met medicijnen gewerkt zodat de symptomen kunnen worden verholpen.

Met lichaamsgerichte trauma therapie ontmoet ik je op een

diepere laag met zachtheid, liefde en doortastendheid. Ik deins niet zo snel terug van heftigheid en verwelkom je daarom graag. Ik vind niet zo snel iets gek en ben niet geheel vrij van oordelen, want ik ben tenslotte ook een mens, maar zal me hierdoor niet laten leiden. Ik heb zelf ook ervaren om blokkades te mogen helen en ben daar versterkt uit gekomen.

Ik ga met jou op zoek, stap voor stap, naar de kern van jouw diepe angst en pijn. Van daaruit creëer je het vermogen om een nieuwe weg in te slaan naar herstel en groei.

Trauma is groot en wordt meegedragen. Trauma is niet alleen een ingrijpende gebeurtenis, maar gaat samen met intense (doods) angst, machteloosheid of een onbeheersbare woede. En trauma is niet alleen wat je is aangedaan of wat je meegemaakt hebt, maar óók wat je tekort hebt gehad. Ook kan trauma over worden gedragen van generatie op generatie. Symptomen die in je lijf zijn opgeslagen en die je op een hoog niveau stress laten ervaren

Image by Monica Galentino

Wanneer gaat de pijn voorbij

Wanneer wordt het toch eens beter

Wanneer kun je weer vrolijk zijn

De leegte wat vergeten?

Hoe gaat de weg nu verder

Hoe krijg je het voor elkaar

Hoe pak je de draad weer op

Is deze rouwtaak klaar?

Een gedicht

Er zijn geen antwoorden te geven

Enkel maar te vinden

Omdat elk mens zijn nieuwe weg

Op zijn eigen tempo en wijze mag beginnen 

Hiervoor zijn geen wetten of regels

Vanuit wetenschap te schrijven

Het allerbelangrijkst hierbij is

Dichtbij jezelf te blijven

Luister naar jouw waarheid

Handel naar jouw verdriet

Geef jezelf rust wanneer je rusten moet

Vergeet jezelf niet

Laat je tranen spreken

Wanneer dat nodig is

Geef jezelf de tijd en ruimte

Op jouw pad van rouw en gemis

Dan komt er hopelijk ooit een dag 

Dat jij het antwoord hebt gevonden

Doordat je de leegte hebt verweven

Met liefde hebt gekeken naar jouw wond

 

Karin, van Troostgeschenk

hoe werken lichaam, energie en informatie samen?

Het lichaam waarmee we ons voort kunnen bewegen, hebben cellen, organen, spieren en botten, het bloed, het lymfestelsel, zenuwstelsel en alle genen met hun eigen substructuren.

Energie omvat alles wat we letterlijk nodig hebben om ons voort te kunnen bewegen, wat op celniveau en in de organen onze lichaamsreacties op gang brengen of afremmen. Energie wordt ook opgebouwd in de hersenen door bepaalde cellen, de spiegelneuronen tot magnetische velden. Deze spiegelneuronen zijn in staat om bijvoorbeeld bewegingen van anderen op te pikken maar ook de gemoedstoestand en intenties.

Informatie ontstaat wanneer lichaam en energie aanwezig zijn, maar het menselijk lichaam heeft veel informatie nodig, zodat

- cellen voor hun toestand en behoefte kan worden voorzien

- de organen goed op elkaar afstemmen om te kunnen functioneren.

- doelgericht gedrag kan worden uitgevoerd

- we onze eigen behoefte kunnen begrijpen wanneer onze binnen- en buitenwereld niet goed op elkaar afgestemd zijn.

Het oppikken van informatie kan daarom niet volledig zijn en onze psyche zal daarom nooit alle aspecten kunnen begrijpen. Met een lichaamsgerichte benadering werken we vanuit het lichaam en gaan we de woorden voorbij en volgen we het lichaam. Deze manier is meer verdiepend dan wanneer we het vanuit ons hoofd willen beredeneren. We komen dichter bij ons hart en dat is essentieel voor het verwerken van trauma.

een begeleidingstraject van Aloor biedt:

  • Als basis te luisteren naar jou en naar jouw lichaam gaan we werken aan het verwerken van je trauma

  • Ondersteuning waarbij we samen jouw uitdaging aangaan

  • De mogelijkheid om pijn om te buigen naar kracht

  • Inzicht in delen van jezelf die je nog nooit eerder hebt ontmoet

  • Een ruimte waar maskers mogen verdwijnen en woorden niet nodig zijn

  • Ont-moeten van protocollen en tools, maar waar we elkaar van hart tot hart ontmoeten

Werkwijze

Aloor coaching en therapie werkt volgens een model waarin er stap voor stap gewerkt wordt naar het einddoel. Dit einddoel wordt door jou bepaald.

 

Misschien loop je al wat langer met die wens rond en vind je het lastig om dit bereiken. Daarom kan ik met behulp van verschillende methodieken, je het inzicht geven om juist dat voor elkaar te krijgen. Ik doe dat met mijn kennis, ervaring en passie.

Wat is jouw investering?

Ben jij bereid om stil te staan bij jezelf? Een reis te beginnen waarbij je durft te verbinden met je binnenwereld? Het zal een investering in jezelf zijn die zich terug verdient.

Klik hier  voor de tarieven.

Voor wie is een coach geschikt?
Stress en burn-out klachten
Trauma-verwerking
bottom of page