top of page
behang ruimte.jpg
Werkwijze bij persoonlijke begeleiding

Wat kun je verwachten?

Met jouw stressklachten, een burn-out of traumagerelateerde problematiek richt Aloor zich op de oorzaak om tot bestendige groei en herstel te komen. Hier sta jij centraal en gaan we op zoek naar de belemmeringen en diepere blokkades met als doel de kwaliteit van leven te verbeteren.

 

Bij Aloor word je gehoord en gezien wanneer jij bereid bent om je te willen verdiepen in je belevingswereld. Je bent welkom met alles wat jij bent, met zowel je maskers en overlevingsmechanisme als je kwetsbaarheden en angsten.

 

Met een no-nonsense aanpak en lichaamsgerichte benadering maken we het mogelijk om die diepere laag waar te nemen. Die laag die jou tot inzicht brengt om je eigen koers te kunnen varen.

Hoe?

Aloor coaching en therapie werkt volgens een model waarin er stap voor stap gewerkt wordt naar het einddoel. Dit einddoel wordt door jou bepaald.

 

Misschien loop je al wat langer met die wens rond en vind je het lastig om dit bereiken. Daarom kan ik met behulp van verschillende methodieken, je het inzicht geven om juist dat voor elkaar te krijgen. Ik doe dat met mijn kennis, ervaring en passie.

Een holistische aanpak heeft me altijd geboeid, want ons lichaam bestaat uit één geheel waar hoofd en hart ons voortbeweegt. Ik werk daarom volgens de vijf natuurprincipes van de BATC. Toch zijn we af en toe teveel in ons hoofd bezig waardoor we weleens vergeten wat er verder in ons lichaam gebeurt. Daardoor is het niet altijd makkelijk om de juiste woorden vinden voor wat je voelt. Heel veel klachten zijn trauma gerelateerd, maar doordat we vaak geneigd zijn om die weg te stoppen ontstaan er problemen. Met een lichaamsgerichte benadering werken we vanuit lichaam, energie en informatie. Dit maakt het mogelijk om die diepliggende oorzaak op te kunnen sporen.

Methodieken

De methodieken waar ik gebruik van maak, zijn bijvoorbeeld Transactionele Analyse (TA), Rationeel Emotieve Training (RET), Neurolinguïstisch programmeren (NLP), werken met polariteiten, de Polyvagaaltheorie of positieve psychologie.  Deze methodieken zet ik intuïtief in want een ontmoeting met jou is altijd maatwerk. Daarnaast maak ik gebruik van diverse technieken waaronder Mindfulness en compassie -, ademhalings--, creatieve oefeningen, etc.. .

Het belangrijkste is dat we samen werken naar een resultaat dat door jou wordt gedefinieerd.

Waar?

Met 1 op 1 begeleiding zijn er verschillende mogelijkheden om af te spreken. Je bent van harte welkom in mijn praktijkruimte, maar wanneer je het prettig vindt om in de buitenlucht af te spreken is dat ook mogelijk.

 

Mijn voorkeur gaat uit om je fysiek te ontmoeten, maar we kunnen ook anders afspreken (ook bij jou thuis als vervoer een probleem is). Houd er alleen rekening mee dat ik voor vervoer een reisvergoeding vraag.

bottom of page