top of page

Zorg dat je stevig staat

Bijgewerkt op: 23 mrt. 2021


Het zal je helpen wanneer je iets gaat doen wat spanning bij je oproept.


Herken jij het volgende?

Stel dat je tijdens je werk op een onverwacht moment door je leidinggevende voor een gesprek wordt uitgenodigd. Je hebt geen idee waarover hij je wil spreken. Je voelt een lichte spanning opkomen en wordt onrustig. In je gedachten vraag je je zelf af waarom en hoe dan?


Het is tijd om stevig te gaan staan en te wortelen. Het staan kan natuurlijk ook zittend, zolang je er maar voor zorgt dat je beide voeten contact maken met de grond.


Het wortelen is net zoals een volwassen boom, want die vindt z’n houvast in de grond en wordt niet zomaar omvergeblazen. Zorg dat je in je hele lijf voelt, hoe sterk je wortels zijn en dat je ondanks de wind toch mee kan bewegen. Denk in dat je daarom flexibel, stevig en kalm blijft tijdens het lastige gesprek met je leidinggevende. Je bent klaar voor wat er tegen je gezegd wordt en zal daar rustig op reageren.


Gedurende het gesprek houd je contact met je stevigheid en je bent klaar om je eigen standpunt vast te houden of juist bij te schaven mocht dat nodig zijn. Het loont ook om eens achterover te gaan leunen. Zeker als je een persoon bent die er direct bovenop zit.


Wanneer je de kracht van de wortels als een fundament van je eigen wezen voelt, zal je moeiteloos het gesprek voeren.


Succes!


Een warme groet,

Wilma

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Als je wilt reageren op mijn posts dien je lid te worden. Door lid te worden ga je automatisch akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens.

bottom of page