top of page
  • Aloor

Tel je zegeningen

Bijgewerkt op: 5 dec. 2022

Dit is een uitspraak, bekend van een liedje, waar ik mee opgegroeid ben. Het werd tegen me gezegd wanneer ik echt nodig had.


Een dag dat de energie er even niet is en het gevoel hebt dat je van alles moet. Je moet weer naar je werk en alles lijkt even belangrijk. Op die momenten heeft het me bijvoorbeeld geholpen om je zegeningen te tellen, want genieten van dingen en dan heb ik het over kleine dingen, is dan even zó belangrijk.


De druk is dan van buitenaf in je sociale leven te groot geworden. Door jezelf teveel aan te gaan passen, ben je het contact met je eigen behoeftes en verlangens kwijt geraakt.


Maak eens een lijst van vijftig dingen waarvan je geniet.

Denk aan kleine dingen die niet veel inspanning of geld kosten zoals:

jezelf verwennen met een paar dikke sokken op de bank zitten en je favoriete boek lezen, oude foto albums bekijken, in bad gaan, met een vriendin ergens gaan lunchen, rondje hardlopen, mountainbiken, schaatsen op een kunstbaan, een kaartje sturen naar iemand die ziek is, je kledingkast opruimen, je laarzen aantrekken en door de bladeren banjeren, een lekkere handlotion voor jezelf uitzoeken, naar de kringloopwinkel gaan en iets uitzoeken voor een leuk prijsje.


Vind je op dit moment niets meer leuk? Denk dan eens terug aan wat je als kind graag deed.


Of misschien is het tijd om jezelf eens te resetten.

Kijk of er binnenkort weer een mogelijkheid bestaat om bij de workshop "Reset jezelf" aan te sluiten. Zie ook onder groepsbegeleiding, workshop.


In het kort uitgelegd krijg je een laagdrempelige kennismaking met stress, leer je wat stress is, hoe je stress kunt herkennen en hoe je ermee om kunt gaan.


Vaak doen we dingen op de automatische piloot en laten we ons meeslepen door onze omgeving. Het is daarom niet zo vreemd dat je even de weg kwijt raakt. De workshop is daarom misschien wel een mooie opstap om niet alleen, maar samen met anderen te ontdekken wanneer je stress ervaart. Ook als je nieuwsgierig bent naar hoe stress in je lijf werkt en graag meer wilt weten over de stresshormonen adrenaline en cortison. Je ontdekt zelf wat je kunt doen om beter in je vel te zitten. Een ontspannende ochtend of middag waarbij gelachen wordt en je creativiteit en productiviteit gestimuleerd wordt.


Je bent van harte uitgenodigd.


Een warme groet,

Wilma


7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Het knuffelhormoon (oxytocine) dat we zelf aanmaken beïnvloedt onze hersenen en lichaam. Het wordt aangemaakt door de hypothalamus, dit is een kleine klier in de hersenen. De werking van oxytocine Oxy

Als je wilt reageren op mijn posts dien je lid te worden. Door lid te worden ga je automatisch akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens.

bottom of page