top of page

Op slot zitten en dan...

Bijgewerkt op: 16 aug. 2020

Als hulpverlener is het de normaalste zaak om aan een ander hulp te geven, maar is het voor een ander ook de normaalste zaak om hulp te vragen?


Als je een gebroken been hebt of een behoorlijke wond hebt opgelopen is het makkelijk om hulp te vragen. Wanneer je niet lekker in je vel zit, steeds vaker minder blij kan zijn en als het ware op slot zit, ervaren mensen vaak hulp vragen als lastig. Ons innerlijke stemmetje die zegt bijvoorbeeld: “Ach, stel je niet aan” of “zit niet zo te kniezen, blijf toch sterk want een ander is dat ook”. Het superego dat we allemaal bezitten en dat onze normen en waarden bevat, vecht steeds met ons bewuste, rationele gedeelte van onze persoonlijkheid. Ook de maatschappij waarin we leven helpt daarin mee.

Gelukkig wordt er steeds meer aandacht aan stress en burn-out geschonken. Stress is ook vaak de onderliggende oorzaak van veelal ziekten. Herken daarom de signalen op tijd en werk aan stress. Ik help je graag, voor mij de normaalste zaak!


Een warme groet,

Wilma Heddema


9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


Als je wilt reageren op mijn posts dien je lid te worden. Door lid te worden ga je automatisch akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens.

bottom of page