top of page

Jij mag er zijn

Bijgewerkt op: 16 aug. 2020

Je mag er zijn. Ook jij en jij en jij….. maar toch het idee hebben van niet?


Iedereen die hier een plekje op de wereld heeft, mag er zijn. Vraag je jezelf weleens af waarom je hier bent? Of hoe het komt dat je ouders jou op de wereld hebben gezet. Wat voor zin heeft het gehad of is het zo bestuurd? Wat voor zin heeft het gehad? Waarom zou dat wat uitmaken? Of waarom overkomt mij altijd hetzelfde? Of heb je het idee dat je alleen maar tegenslagen hebt?

Ja, dat maakt wel uit, jij mag er zijn. Ga eens bij jezelf na wat voor jou de zin van het leven te bieden heeft. Als je van jezelf houdt, kun je ook die liefde aan die ander geven. Jij die betekenis kan geven. Ook die tegenslagen die je overkomen hebben een betekenis, ook al denk je misschien dat je je nu knap waardeloos voelt en heb je het idee dat er geen einde aankomt. Ook aan dat gevoel komt een einde. Jij kunt een betere versie van jezelf maken. Jij die liefde kan ontvangen en ook kan geven. Laat jezelf zien.

Maar wanneer je die negatieve kant gaat uitvergroten, drukt het jouw zachte kant weg. Ieder mens heeft een zachte kant in zichzelf. Natuurlijk mag je weleens een kritische blik hebben, maar een balans hierin maken is voor je eigen waarde zo waardevol.


Hoe dan?

Die balans maken gaat alleen werken als je die zwaarte minder maakt door er wat vanaf te halen óf aan de andere kant wat meer zwaarte toe te voegen. Het gaat alleen niét werken door die zwaarte wat minder te gaan maken door er het woordje


“geen” of “niet”


voor te zetten, want dat kan je brein niet verwerken. Het is immers hetzelfde als je op je lichaam jeuk hebt en je kan er niet vanaf blijven. Je gaat krabben. Als je steeds denkt:


“niet krabben”,

“niet jeuken”, of

“ik heb geen jeuk”


jeukt het tóch op die plek. (of krijg je nu spontaan jeuk :).

Die balans werkt wanneer je je aandacht richt op het tegenovergestelde. Denk aan die mooie kant van je, want jij bént waardevol, jij hebt talenten, jij bent uniek en jij mag er zijn.

Ik daag je uit om 10 positieve zinnen voor jezelf op te schrijven door op te schrijven:

IK HOUD VAN MEZELF, OMDAT………

Ik houd van mezelf omdat ik graag naar jouw verhaal luister.

Ik ben erg benieuwd en als je er één wilt delen? want jij, JIJ MAG ER ZIJN!


Een warme groet,


Wilma Heddema


9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Als je wilt reageren op mijn posts dien je lid te worden. Door lid te worden ga je automatisch akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens.

bottom of page