top of page

in verbinding staan

“Verkeerd verbonden zijn” kon nog weleens gebeuren zo rond het jaar 1879. Immers je was afhankelijk van iemand die twee nummers met elkaar in verbinding ging brengen.

Tegenwoordig is dat niet meer voor te stellen.

Hoe invloedrijk is verbonden met elkaar zijn?

Afgelopen periode heb ik in mijn familie en vriendenkring van verschillende mensen afscheid moeten nemen. Afscheid nemen is niet leuk, verdrietig, pijnlijk of misschien afschuwelijk, welk woord je er maar aan wilt geven en toch hoort het bij het leven. Wat is het dan belangrijk dat je in verbinding kan staan met de ander. Op één van de rouwkaarten die we ontvingen stond “voor altijd verbonden” wat ik zo pakkend vond. De ander gekend hebben en dat je nog steeds in verbinding blijft. Of je nu een kind, partner of ouder bent. In verbinding zijn.

Ook geldt dat als je iemand in levende lijve ontmoet. Dan wil je toch ook in verbinding staan met de ander en dat maakt niet uit of het nu je vriend, buurman/-vrouw of kennis is. Ik zie het dan ook als een vorm van communicatie, want wat is het toch fijn dat je met iemand kunt communiceren en daarbij het idee krijgt dat je met elkaar in verbinding bent. Nu is de ene keer de verbinding wel sterker dan de andere keer, maar waar ligt het aan? Hoe communiceer je met de ander? Wat vind jij ervan als je je verhaal kan vertellen bij de ander en dat de ander naar je luistert? Maar ook andersom?

Wist je dat communicatie uit meer dan 50% uit non-verbaal bestaat.

Laatst sprak ik iemand telefonisch die ik eerder had ontmoet. Ze had in eerste instantie niet in de gaten dat ik het was. Ik gaf aan: “Ja, dat weet ik, ik heb je toen ontmoet zo en zo…… Zij: “O ja? huh, Wilma? Oh, wat grappig ik had deze stem aan de telefoon niet bij jou verwacht!” Ze zei dat ik een jonge stem had:)) Ik vat het als compliment op, tenzij ze me bij het fysieke contact er toch wat ouwelijk uit vond zien, maar daar ga ik maar niet vanuit (!) Toen ze dus in de gaten had dat we elkaar in levende lijve eerder hadden ontmoet, was direct de verbinding “sterker”.

Wat betekent verbinding voor jou?

Wat maakt het voor jou waardevol dat je in verbinding staat met de ander?

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Als je wilt reageren op mijn posts dien je lid te worden. Door lid te worden ga je automatisch akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens.

bottom of page