top of page
  • Aloor

Laat los en laat het gaan

Bijgewerkt op: 1 mrt.


Het proces in de natuur is vanzelfsprekend. Geldt natuurlijk ook voor ons.
Er komt altijd weer wat nieuws voor terug

Loslaten is een proces wat je vaak in het leven tegenkomt. Het kan makkelijk zijn wanneer het een last voor je is, maar wat als het iets is wat je graag zou willen houden? Dan kan het tegenvallen of zelfs erg moeilijk zijn. Op dit moment ervaar ik dit proces.


Laatst zat ik in de tuin en zag een mooi metafoor hiervoor. Ik heb ooit van een vriendin een stekkie van een bananenplant gekregen. Dit is nu een prachtige plant geworden met grote bladeren. Ook heeft deze onderaan een blad die duidelijk aan het afsterven is, want het heeft wat gerafelde randen en wordt hier en daar wat bruin. De grote bladeren die in de top uitgekomen zijn, laten weer zien hoe mooi de nerf en kleur kan zijn wanneer er weer nieuwe groeien. Zie hier op de foto. Toen ik dit zo zag, kan ik erop vertrouwen dat wat geweest is, mooi was, maar dat er ook weer iets moois voor terugkomt.


De natuur is daarom een goed voorbeeld dat het leven op en neer gaat. Er is altijd weer wat nieuws dat gaat bloeien en groeien. Loesje heeft daar een pakkende tekst voor:

Zo

Dat was de zomer

Nu wordt het tijd voor de stoere jaargetijden.11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Als je wilt reageren op mijn posts dien je lid te worden. Door lid te worden ga je automatisch akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens.

bottom of page