top of page

Iets wat nooit stil staat

Als ik kon toveren zou ik soms de TIJD weleens stil willen zetten. Dat is dan een moment dat ik me helemaal geweldig voel. Geluk, blijdschap, verbondenheid, liefde, het zijn van die momenten die naar mijn idee wel wat langer mogen duren, want het is gewoon prettig. Heb jij dat ook weleens?

Helaas kunnen we de tijd niet stilzetten en aan de andere kant, is het maar GOED ook!! Want wie er op dat moment een goed gevoel heeft, wil niet zeggen dat de ander lekker in z’n vel zit. Er is ook tijd voor frustratie, boosheid en woede. Dit kan natuurlijk heel vervelend zijn. Andere onprettige EMOTIES zijn verdriet, eenzaamheid en jaloezie. Zo heeft ieder mens te maken met verschillende emoties op verschillende tijdstippen.

Hoe gaan we daarmee om?

Sinds we onze Westerse wereld beschaafd noemen, is het uiten van emoties TABOE geworden. Er wordt al snel een stempel gegeven op iemand die bang is zoals een watje, angsthaas of een bange schijterd. Zo ook bij iemand die huilt kan huilebalk, een jankerd of zwakkeling worden genoemd. Zo’n naam voelt onprettig en vooral wanneer het jezelf zou betreffen. Aangezien we allemaal bang zijn om afgezonderd te worden en liever de negatieve gevolgen niet willen, bedenken we ons eerst wel voordat we onze gevoelens laten gaan.

Toch zijn die emoties onze DRIJFVEREN of REMMERS voor ons bestaan. Zonder emoties zou het leven afgevlakt en mat zijn. Daarom is het van het belang om voor jezelf de tijd voor die verschillende emoties te nemen en te geven. Tijd om te huilen, tijd om bang te zijn en tijd om boos te mogen zijn. De spanning zal dan worden ontladen.

Hoe benut jij je TIJD voor emoties? En wat vind je het NUT hiervan?


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Als je wilt reageren op mijn posts dien je lid te worden. Door lid te worden ga je automatisch akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens.

bottom of page