top of page

Het verhaal in jou

Bijgewerkt op: 19 jan. 2021

Wat schrijnende verhalen hoor ik van mijn coachees. Er is verdriet, pijn en men voelt zich moe, een persoon die er in eerste instantie sterk uitziet. Helaas is dat de buitenkant. Van binnen is die persoon gebroken en waar een heel verhaal achter schuilt. Ieder verhaal is anders en dat maakt mijn vak zo boeiend.


Het kan zijn dat je het vertrouwen daardoor in de mens gaat verliezen, bezorgd of teleurgesteld bent, zich machteloos voelt, gefrustreerd en als een gebroken persoon weet je even niet meer hoe je je hoofd boven water moet houden. Laatst zei een coachee; “Ik kan me de ogen wel uit m’n hoofd huilen, maar wat heeft het voor zin, Wilma?”

Deze persoon kreeg dan weleens van mensen de opmerking dat ze zich niet konden voorstellen dat er nog zo’n verdriet en pijn zat, want dit was toch allang voorbij.

De gevolgen voor zo’n persoon zijn vaak dat ze een bepaald patroon hebben aangeleerd door hun ontwikkelde overtuiging en het versterken.


Ondertussen wrikt nog steeds die pijn die je liever niet meer wilt voelen en wat je ook doet je komt in een negatieve spiraal terecht. Dit kan angst, jaloezie, schuld, schaamte, somberheid en zelfs depressiviteit tot gevolg zijn. Het laatste wil je voorkomen en daarom is het van belang dat je op tijd aan de bel trekt. Misschien loop je al een tijdje de tobben en in je hoofd weet je er geen orde in te brengen. Immers “life goes on!”

Misschien heb je die pijn niet echt door en laten je naasten weten dat je op moet passen, maar zo’n reactie negeer je. Je merkt die tikkende tijdbom niet op, dus geen drukte. De bom kan daarom wel op een voor jou doodgewone dag, plotseling barsten waar je totaal niet op gerekend had.En ja, huilen heeft zin. Ook tijd en aandacht, want door de tijd heen verandert er ook van alles in je lijf (hormonen). Ik luister graag naar jouw verhaal en wil samen met jou onderzoeken waar we de belemmeringen tegenkomen. Op een manier die bij jou past waarbij we die negatieve spiraal veranderen zodat jij je lichamelijk en geestelijk weer sterker gaat voelen.


Daarom de vraag aan jou, met welk verhaal loop jij rond? Durf jij je verhaal te vertellen?


Warme groet,


Wilma Heddema


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Als je wilt reageren op mijn posts dien je lid te worden. Door lid te worden ga je automatisch akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens.

bottom of page