top of page

Herkennen en erkennen

De natuur; planten, bloemen en bomen zijn voor ons een goed VOORBEELD hoe een groeicyclus werkt. Ik denk dat velen het hier mee eens kunnen zijn.

Bijvoorbeeld een kamerplant die we in de vensterbank hebben staan zal verzorgd moeten worden om te kunnen groeien. Water, meststof, een zonnig plekje of juist half schaduw en niet op de tocht of is af en toe frisse lucht een beter idee? We zullen ons erin moeten gaan verdiepen wat juist voor die plant is, anders krijgt hij bruine bladeren, droogt hij uit of verzuipt hij misschien wel. Mijn kamerplanten overleven het af en toe niet, maar dat komt omdat ik me er niet in verdiept heb. Ik zal dan ook eerlijk toegeven dat ik ook een kunstplant in m’n venster heb staan. Niet één, maar wel meerdere. Het is makkelijk en ik heb toch wat groens staan. 😃Niets mis mee, toch? Alleen die plant zal natuurlijk niet groeien. Ik veeg af en toe de bladeren af om te voorkomen dat deze stoffig worden en haal er af en toe een vochtige doek overheen voor weer wat glans. Om die kamerplant te laten groeien, zullen we ervoor moeten zorgen. Zorgen bestaat met name uit aandacht en tijd. Je zult er stukjes over gaan lezen en informeren. Je HERKENT dingen waardoor je meer inzicht krijgt. Zo kunnen we ook “ons zelf lezen”. “Jezelf lezen” doe je met je hoofd, handen en hart. Alle informatie heb jezelf en jij weet van jezelf wat het beste is. Alleen JIJ weet dat. Heb je hier moeite mee? Dat kan, want af en toe is dat ook erg lastig, maar dat geeft niet. De JUISTE VRAGEN zijn dan nodig om bij het juiste antwoord te komen. Wil je af en toe even inspiratie opdoen, dan kan de juiste informatie jou weer glans geven. De glans die jou de energie geeft om te kunnen stralen. Ik reik je de hand uit om je hierbij te helpen. Nu jij nog! Ik kan je coachen en op weg helpen. Bel of stuur me een bericht. Als je TWIJFELT, laat het me dan weten. Nu zeker vanwege het Covid-19 virus zullen er misschien twijfels zijn, maar kijk naar de mogelijkheden. Een warme groet Wilma Heddema

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Als je wilt reageren op mijn posts dien je lid te worden. Door lid te worden ga je automatisch akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens.

bottom of page