top of page

Gun jezelf ook wat!

Als je van A naar B gaat, welk vervoersmiddel neem je dan het liefst? Neem je dan deze tuktuk, de auto of liever een snelle bak die misschien een paar meter verderop staat?Misschien vraag je je af hoe lang de afstand tussen A en B is? En waar is B?

Stel dat je daar antwoord op krijgt, dan wil je misschien nog weten wanneer je deze reis zou maken en welke weg er ligt tussen A en B. Er kunnen veel vragen bij je opkomen. Allemaal vragen die voor iedereen anders zijn en die voor jou het juiste antwoord zouden geven.


Van heel veel reizen die we in ons leven maken, weten we niet hoe de eindbestemming zal zijn, ook al bekijken we de plaatjes en lezen we de verhalen van verschillende reisbestemmingen.


Ik heb deze foto even als metafoor gebruikt, want in je persoonlijke ontwikkeling maak je ook altijd een reis en hoe handel je dan?


Een aantal jaren geleden zat ik in de modus dat ik alles snel wilde doen. Herken je dat ook?

Ik liep me letterlijk zelf voorbij en zou daarom in dit geval een snelle bak willen kiezen.

Ik werd me hier bewust van nadat ik een pijnlijke situatie ervaarde. Het was alleen die ene keer niet voldoende, want het overkwam me 2x. Vanaf de bovenste traptreden naar beneden stuiteren en onderaan liggen met de schouder uit de kom. Aai en auw! Ik werd letterlijk tot een halt geroepen.

Het was voor mij een reis waar ik nu m’n les uithaal; eens stil blijven staan en naar m’n eigen lijf luisteren. Factoren zoals mijn overtuigingen die ik in mijn hoofd had en bepaalde karaktereigenschappen hebben in mijn handelen parten gespeeld.


Ik kan daarom zeggen dat ik na deze vallen, me heb beseft dat ik ook aan mezelf mag denken.


Hoe ga jij hiermee om?


Wilma Heddema

ALOOR Coach

28 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Als je wilt reageren op mijn posts dien je lid te worden. Door lid te worden ga je automatisch akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens.

bottom of page