top of page

Een theemomentje met verse gember


De dag beginnen met een kop thee daar begin ik het liefste mee.

Sinds een tijd drink ik verse gemberthee. Dit verwarmende drankje is niet alleen gezond maar het is ook nog eens lekker. Ik drink dit omdat het reinigend werkt en ik graag mijn huid wil verbeteren. Mijn huidklachten die ik met name in het gezicht heb, zijn helaas het zogeheten rosacea probleem. Erg vervelend want mijn wangen zijn soms net een paar rode tomaten waardoor het lijkt alsof ik net uit een sauna kom…. hahahah ook al zou een saunabezoekje niet verkeerd zijn, maar mijn wangen gloeien enorm. Ondanks dat de gember verwarmend werkt heeft dit een gunstige werking op ontstekingen die de rosacea veroorzaken en daar wil ik natuurlijk vanaf!


Een ander voordeel van gember is dat het je spijsvertering bevordert waardoor het ook tegen misselijkheid kan werken. Uit verschillende studies is gebleken dat het daarom ook geschikt zou zijn in de zwangerschap en bij chemotherapie. Overleg eerst wel even met je verloskundige en/of arts. Door de natuurlijke vitaminen en mineralen die er in gember zitten helpt het ook je immuunsysteem te verbeteren. Het werkt bloeddrukverlagend en heeft een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel.


Ik kan je wel vertellen dat het bij mij thuis aanstekelijk werkt sinds ik een verse gemberwortel op het aanrecht heb liggen, want dochter- en manlief drinken het nu ook al.


Probeer het zelf ook eens! Zolang je het maar met mate drinkt heeft gember dus veel voordelen.


Waar begin jij je dag mee?

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Als je wilt reageren op mijn posts dien je lid te worden. Door lid te worden ga je automatisch akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens.

bottom of page