top of page

Persoonlijke begeleiding 

Bij een disbalans in hormonen

Belangrijke hormonen voorbeeld

Veel klachten die we ervaren zijn gerelateerd aan onze hormonen en zijn op te lossen door verandering aan te brengen in onze voeding. Die vervelende buikpijn, een lage suikerdip, menstruatieklachten, huidproblemen, etc..

Waarom zijn hormonen zo belangrijk?

  • Hormonen zijn belangrijk omdat het de boodschappers van ons lichaam zijn en ze een hoofddoel hebben: homeostase. Homeostase is het in evenwicht houden van de hormoonhuishouding van ons lichaam. Deze kan verstoord worden door verschillende factoren (ziekte, voeding, stress, etc...) 
     

  • Hormonen hebben een groot werkterrein en regelen onder andere onze groei, stofwisseling en voortplanting.
     

  • Omdat hormonen uit eiwitten en vetten bestaan en dus via voeding ons lichaam helpen is het van belang dat we deze bouwstoffen voldoende binnenkrijgen. 

Ook al is het af en toe verleidelijk om in ons vaste patroon te vallen, toch kunnen symptomen erop wijzen dat er verandering in je leefstijl nodig is. Het lijkt erop dat we alleen met diëten en het nemen van medicijnen de enige oplossing kunnen bieden, maar er zijn meer mogelijkheden... 

Het gaat erom waar jouw lichaam behoefte aan heeft en waar we op vlakken als homeostase, stressreductie, mentale weerbaarheid, eten en drinken, slapen en ademen, bewegen en training ondersteuning kunnen geven in jouw gezondheid. 

Wat jij op je bord hebt liggen, eet,
wat je darmen opnemen en uitscheiden, is bepalend voor je hormonale processen. 

Image by Maksim Shutov

Mogelijke hormonale oorzaken in een disbalans bij vrouwen

Mogelijke hormonale oorzaak in een disbalans bij mannen

Vrouwen hebben over het algemeen meer klachten dan mannen, maar dat is ook niet zo verwonderlijk want vrouwen hebben ook te maken met meer hormonen in hun lijf. Wanneer niet-lichaamseigen stoffen in het lichaam terecht komen die zich gedragen als hormonen kunnen er problemen ontstaan. De lever wordt dan sterk belast door alcohol, chemicaliën, toxines en zware metalen. Het oestrogeengehalte kan dan toenemen en veroorzaakt problemen zoals pijnlijk en gespannen borsten, heftige maandelijkse bloedingen, migraine, cellulitis, PMS, vetopslag in bovenbenen en billen en het vasthouden van vocht. 

Een mogelijk probleem die je als man kan tegenkomen bij het ouder worden is een steeds dikkere buik krijgen. Het lukt je niet om af te vallen maar ervaart vaak ook andere klachten zoals b.v. vrouwelijke borstvorming of depressieve gevoelens. Het is daarom van belang om je testosteron en melatonine op peil te houden. Oorzaken hiervan zijn o.a. roken, slecht slapen, medicijnen, lage calorie-inname of geen goede inname van vetten, etc..

WErkwijze

Aloor coaching en therapie werkt volgens een model waarin er stap voor stap gewerkt wordt naar het einddoel. Dit einddoel wordt door jou bepaald.

 

Misschien loop je al wat langer met die wens rond en vind je het lastig om dit bereiken. Daarom kan ik met behulp van verschillende methodieken, je het inzicht geven om juist dat voor elkaar te krijgen. Ik doe dat met mijn kennis, ervaring en passie.

Wat is jouw investering

Bereid te zijn om stil te staan bij jezelf. Een reis te beginnen waarbij jij je durft te verbinden met je binnenwereld. Een investering in jezelf die zich terug verdient.

Voor wie is een coach geschikt?
Stress en burn-out klachten
Disbalans in hormonen
Trauma-verwerking
bottom of page