top of page

Ik schrijf mijn ervaringen over een situatie die 2 jaar geleden begon.

Terugkijkend op de afgelopen 2 jaar vertel ik graag het verloop en de rol die Wilma hierin in heeft gespeeld.

 

Op een dag kreeg ik tijdens het werk plotseling een duizelig gevoel en leek het wel of alle energie van het ene op het andere moment mijn lichaam uitstroomde de grond in.

In eerste instantie weet je niet wat je overkomt en denk je dat je getroffen bent door iets als de griep. Ik gaf aan dat ik me niet goed voelde en ben naar huis gegaan.

 

In de daarop volgende dagen kreeg ik van mijn lichaam signalen die niet duidden op een griep of iets soortgelijks. Ik was intens moe en heel emotioneel.

Dit deed me wel vermoeden dat er iets anders aan de hand was. Was ik wellicht oververmoeid of was dit wellicht de burn-out waar je zo veel over hoort? Maar dat gebeurt toch altijd iemand anders, niet mij!

 

De situatie in de periode voor dit voorval was dat ik een jaar twee functies binnen het bedrijf invulde en dat er een aantal veeleisende werkzaamheden en projecten liepen.

Door de lange werkdagen van 9 tot 10 uren in die periode, waarbij je de hele dag aan staat, en de toch al lange reistijd van 2 uren per dag hadden mij uitgeput.

Terugkijkend was ik al een tijd erg moe, geprikkeld en zat ik regelmatig te knikkebollen aan tafel tijdens het avondeten. Het enige waar ik aan kon denken was: hoe zorg ik ervoor dat ik zo snel mogelijk op de bank kan liggen.

Ik voelde natuurlijk wel dat ik heel moe en geprikkeld was, maar had hiervoor ook de logische verklaring dat ik het erg druk had. Dit waren geen redenen om het helemaal anders te doen.

 

Nadat ik thuis kwam te zitten heb ik al snel een afspraak gemaakt met de huisarts en alles verteld wat relevant kon zijn voor een goede diagnose.

Na nog een korte periode vanuit huis te hebben gewerkt adviseerde de huisarts mij om hiermee per direct te stoppen: ‘Je hebt een burn-out’.

 

En nu? Wat moet ik nu doen? Hoe lang gaat dit duren? Hoe moet dit nu allemaal? Allemaal vragen die door mijn hoofd spookten.

Gelukkig is mijn werkgever in al die tijd heel erg meewerkend, meedenkend en ondersteunend geweest. Ik werd ziek gemeld en er werd gevraagd hoe ze me konden helpen.

Er werden een aantal voorstellen gedaan en één daarvan was het gesprek aan te gaan met een burn-out coach. Dat zag ik wel zitten.

 

Ik heb de verschillende opties bekeken en het verhaal op de website van Aloor sprak me op dat moment het meeste aan.

Ik heb vervolgens contact opgenomen met Wilma en na een intakegesprek een begeleidingstraject aangegaan.

 

Waar ik in het begin nog de vraag had hoe lang dit gaat duren, werd het me al snel duidelijk dat dit onmogelijk is om te voorspellen. Ik heb dit tijdens het traject ook langzaam losgelaten.

Tijdens de gesprekken hield Wilma me telkens een spiegel voor en zijn we opzoek gegaan naar de redenen waarom ik in deze situatie terecht ben gekomen.

Welke rol heb ik hier zelf in gespeeld waardoor het zover is gekomen?

 

Verantwoordelijkheidsgevoel, perfectionisme, moeilijk nee kunnen zeggen, aardig gevonden willen worden, altijd maar doorgaan.

Zomaar wat eigenschappen die goed voor de werkgever zijn, maar uiteindelijk niet voor mezelf.

 

Hier zijn we samen mee aan de slag gegaan. Voordat je de weg vooruit kunt maken, moet je eerst weten waar je vandaan komt.

Door alle gesprekken met Wilma heb ik inzicht gekregen in mezelf, hoe ik ben en waarom ik de dingen die zoals ik ze doe.

Dit kan best confronterend zijn voor jezelf, maar ik ben ervan overtuigd dat je volledig eerlijk naar jezelf moet zijn en alles op tafel moet durven leggen.

Daarnaast heeft Wilma me geleerd hoe ik meer kan ‘voelen’ in plaats van te denken en beredeneren.

Uiteindelijk heb ik door alle gesprekken een route kunnen bepalen die me uit deze situatie moest gaan helpen.

 

Gedurende de periode waarin Wilma mij heeft geholpen en begeleid ben ik stapje voor stapje weer begonnen met werken. Tijdens onze gesprekken bespraken we dan hoe dit ging.

Maar met veel geduld en je houden aan de voorgenomen route en alle tips van Wilma in het achterhoofd ging het steeds beter en groeide mijn vertrouwen.

 

Ik heb in die periode ook veel fysieke klachten gehad die zich voor een groot deel uitten in spierspanning en vervelend gevoel op de borst. Alles zat werkelijk zo vast als een huis.

Wilma heeft me hierin geholpen door ademhalingsoefeningen te doen die voor meer ontspanning hebben gezorgd.

 

Ik moet zeggen dat de gesprekken met Wilma echt een anker voor me waren in die periode, een houvast in een onzekere tijd.

Daarnaast heeft de steun van mijn gezin, de ruimte die ze me hebben gegeven om te herstellen en de spiegel die ze me telkens voorhielden ook een belangrijke rol gespeeld in het proces.

 

De praktijk aan huis van Aloor is een fijne en rustgevende omgeving.

Ik ben Wilma erg dankbaar voor de begeleiding en steun tijdens mijn burn-out periode.

Ik kan haar een ieder aanbevelen die in een soortgelijke situatie zit.

 

Inmiddels ben ik weer full-time aan het werk en kan ik zeggen dat het goed met me gaat.

 

L.B.

Na een lange stressvolle periode in mijn leven, moest ik opnieuw leren ontstressen/ontspannen. Wilma heeft mij hierbij goed geholpen en nu kan ik weer verder met mijn leven.

R.K. man

Ik had nooit gedacht dat dit ook mij kon gebeuren… maar de toestand waarin ik zat, heeft mij zover gebracht dat ik op zoek ben gegaan naar hulp. De site van Aloor coaching sprak mij gelijk aan. Alles wat er staat te lezen, is zo herkenbaar en waar!

Wilma luistert naar je en geeft je vertrouwen dat het weer goed met je zal komen, geeft tips en tools en samen hebben we het langdurige proces door gereisd.

Ik ben er sterker uit gekomen, bedankt Wilma!

 

S.R. vrouw

Met verrassende en inspirerende gesprekken zet Wilma je ertoe aan op zoek te gaan naar oplossingen die voor jou werken om het probleem aan te pakken. Ook met behulp van oefeningen ontstaan behulpzame inzichten die verklarend zijn voor de belemmeringen die je ervaart. Ik heb ervaren hoe met een luisterend oor en coaching je een duw in de juiste richting krijgt. Ook nu de sessies afgerond zijn denk ik nog regelmatig aan onze prettige gesprekken. Het heeft mij geleerd dat ik kan vertrouwen op eigen kracht en kunnen en dat ik geestelijk in staat bent om positieve sturing te geven wanneer belemmerende gedachten de kop op steken. Fijne gesprekken gehad met Wilma, waardoor ik meer inzicht heb gekregen in wie ik ben en wat ik wil bereiken. Daarnaast een aantal handige tools ontvangen voor het omgaan met stress en onzekerheid. 

 

J.G. man

Fijne gesprekken gehad met Wilma, waardoor ik meer inzicht heb gekregen in wie ik ben en wat ik wil bereiken. Daarnaast een aantal handige tools ontvangen voor het omgaan met stress en onzekerheid. 

Anoniem

Dankzij de coaching sessies bij Wilma heb ik mezelf en mijn gedrag beter leren kennen. Ik heb geleerd hoe om te gaan met dit gedrag en de bijkomende gevoelens. Het heeft mij letterlijk meer lucht en ruimte gegeven en daardoor minder stress.

F.G. vrouw

 

Bij Wilma heb ik een aantal sessies gedaan vanwege stress in werksituaties. Deze sessies hebben mij geholpen doordat de reflecties mij beter bewust maakten van de oorzaken. Door samen terug te gaan naar zulke situaties, heb ik geleerd om er anders mee om te gaan. Ik heb nu een aantal handvatten om zelf stress te verlagen. Zeker nuttig om dit samen met Wilma te doen.

G.B. man

 

In mijn drukke leven probeer ik alle ballen hoog te houden. Wilma heeft me geholpen om hier eens van een afstand naar te kijken en hoe ik hier anders mee om kon gaan. Het was plezierig en heeft me zeker wat opgeleverd.

D.V. vrouw

Mijn ervaring met Wilma heb ik als zeer positief mogen ervaren, al hoewel ik het in eerste instantie best wel lastig vond, maar Wilma loodste mij er op een professionele manier doorheen. Wil je echt succes hebben dan moet je met Wilma in de kern van je brein gaan zitten en vanuit daar stap voor stap alles doorgronden en Wilma weet op geraffineerde wijze je erdoor heen te loodsen met als gevolg een briljant eindresultaat. Ik heb het beproefd en het werkt. Wat een zaligheid.

Om de prijs hoef je het niet te laten, het levert veel meer op dan je verwacht. Nogmaals hartelijk dank Wilma en succes met de voortzetting van jouw praktijk. 

B.M. man

bottom of page