top of page
Reiki handoplegging
REiki behandeling 

Wat is Reiki?

Reiki is een behandelmethode waarbij via handoplegging energie wordt doorgegeven. Het begrip Reiki komt uit Japan en is ontdekt door Mikao Usui. Het bestaat uit de Japanse karaktertekens Rei en Ki, Rei betekent 'universeel', 'spiritueel' of 'ziel'. Ki kan vertaald worden als 'universele levensenergie' of 'levenskracht'. Deze methode heeft een geschiedenis van meer dan 150 jaar en wordt wereldwijd toegepast. 

Wat kun je verwachten met een fysieke Reiki behandeling?

 

Tijdens een Reiki-behandeling lig je comfortabel op een behandeltafel, gekleed en eventueel bedekt met een deken voor extra warmte. De hele ervaring draait om het bevorderen van positieve energie en het creëren van een ontspannen sfeer. Hierna start de handoplegging en fungeer ik als doorgeefluik om de energie door te geven.

Een Reiki-behandeling heeft als doel precies te voorzien in wat jij op dat moment nodig hebt. Dit kan variëren van diepe ontspanning, stressverlichting, innerlijke rust tot het stimuleren van positieve intenties.

De behandeling kan worden uitgevoerd door handen direct op het lichaam te plaatsen of op een afstand van ongeveer 3 cm van het lichaam. Het is belangrijk op te merken dat de ervaring tijdens een Reiki-behandeling sterk kan variëren van persoon tot persoon. Sommigen voelen onmiddellijk iets bijzonders, terwijl anderen de effecten pas later ervaren. Iedereen heeft zijn unieke ervaring.

Het is gebruikelijk om na de behandeling wat water of thee te drinken om gehydrateerd te blijven.

 

Afstandsbehandeling

Het is goed om te vermelden dat Reiki ook op afstand kan worden gegeven. Bij een afstandsbehandeling is het belangrijk dat je even een moment van ongeveer 20 minuten rust neemt, bij voorkeur zittend of liggend. We hebben vooraf even via whatsapp contact zodat we op elkaar afgestemd zijn. Ook daarna hebben we even contact om ervaringen uit te wisselen en eventuele vragen te stellen. Afstands-Reiki is een effectieve manier om de voordelen van Reiki te ervaren, zelfs als de ontvanger zich niet fysiek in de buurt van de behandelaar bevindt. Het kan handig zijn voor mensen die om welke reden dan ook niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn voor een behandeling, of voor diegenen die de behandeling in hun eigen vertrouwde omgeving willen ontvangen. 

Voor wie?

Reiki is geschikt voor iedereen, ongeacht persoonlijke overtuigingen. Het is een zachte en niet-invasieve behandelmethode die kan bijdragen aan welzijn en ontspanning. Of je nu openstaat voor energetische behandeling of niet, Reiki kan helpen bij het bevorderen van fysieke en emotionele balans.

Wil je meer weten over mogelijkheden en tarieven? 

Behandeltafel Reiki Aloor

Resultaten van Reiki

  • Bevordert het zelfhelend vermogen van het lichaam.

  • Vitaliseert en herstelt de levensenergie.

  • Reinigt en zuivert lichaam en geest.

  • Werkt op holistische niveaus, waarbij fysiek, emotioneel, energetisch en mentaal welzijn worden aangepakt.

  • Brengt de energiehuishouding in evenwicht.

  • Heft blokkades op en bevordert de vrije stroom van energie.

  • Bevordert diepe ontspanning en innerlijke rust.

Natuur | Reiki Aloor
Reiki is de kunst van het laten stromen, een zachte herinnering dat genezing begint vanuit de kern van je eigen energie.
bottom of page